Hans Wennerholm, vd Karlstad Airport Foto: SVT

Karlstad Airport förhandlar om flygtrafiken till Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Karlstad Airport förhandlar med flera flygbolag om flygtrafiken mellan Karlstad och Arlanda.

– Vi har ett antal kontakter som vi diskuterar med. Men det gäller att hitta en både snabb och bra lösning, säger Hans Wennerholm, vd för flygplatsbolaget Karlstad Airport.

Nextjet som flugit på sträckan har totalt över 100 miljoner kronor i leverantörsskulder.  Det framgår av bolagets konkursansökan.

Flygbolagets skulder till Karlstad Airport är för obetalda passagerar- och startavgifter på cirka 700 000 kronor.

Nextjet

Samtidigt som Trafikverket försöker hitta ersättningsflyg för de flyglinjer som man upphandlat och som har trafikplikt kan Karlstad knappast hoppas på hjälp från staten.

– I första hand är det de som Trafikverket har upphandling med som man diskuterar med, säger Lars Mejern Larsson, riksdagsledamot från Karlstad som också sitter i trafikutskottet.

Det innebär att Karlstad inte får någon hjälp från staten.

– Det måste ju finnas en marknad för hur det ska vara, men det är befängt att påstå att Nextjet åker dit på flygskatten, säger Lars Mejern Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nextjet

Mer i ämnet