Trafiklärare är ett bristyrke, i synnerhet i Värmland, uppger NTF. Foto: Arkivbild/TT

Karlstad får trafiklärarutbildning

Uppdaterad
Publicerad

Yrkeshögskolan i Karlstad hatt fått tillstånd att starta en trafiklärarutbildning i Karlstad.

– Det är nästan som en sten som faller från hjärtat och gör att alla våra trafikskolor i Värmland kan utvecklas och satsa på trafiksäkerheten. Vi har jobbat intensivt med detta i två år från NTF, säger Anders Kalborg, som är verksamhetschef på NTF i Värmland.

Trafiklärare är ett bristyrke, i synnerhet i Värmland, uppger NTF – som är initiativtagare till den nya utbildningen.

– Det här är riktigt bra för Värmland, det ger våra trafikskolor fina förutsättningar att utveckla sin verksamhet, säger Anders Kalborg, verksamhetschef NTF Värmland, i ett pressmeddelande.

Startar i augusti

Utbildningen kommer att förläggas till Yrkeshögsskolans lokaler på Lamberget i Karlstad. Under våren kommer det att gå att ansöka till utbildningen. Det kommer även att rekryteras lärare inom kort.

Trafiklärarutbildningen, som har ett riksintag, startar i augusti 2020 i Karlstad.

Långt att åka

Enligt NTF ser 16 av 19 körskolor i Värmland ett anställningsbehov inom de närmaste fem åren.

Det fattas en massa trafiklärare och finns ingen utbildning inom pendlingsavstånd. Närmaste utbildning från Värmland är i Jönköping, Västerås, Borlänge och Lerum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.