Foto: SVT

Karlstad IBF behöver ta poäng – möter Pixbo i nästa match

Uppdaterad
Publicerad

Karlstads innebandydamer har haft en tuff säsong hittills och efter förra veckans storförlust med 17-3 i baken gäller det nu att se framåt. I morgon väntar ännu en viktig match när tabelltrean Pixbo kommer på besök.

– Är vi taggade kan det bli en bra match och vi kan ta tre poäng, säger lagkapten Emma Dahlström.

I den förra matchen mot IKSU torskade de totalt, förlorade med 17-3 hemma. Laget försöker nu ladda om inför morgondagens match.

– Jag tror att man måste gå till sig själv och bearbeta och tänka strunt samma. Vi hade ändå inte tänkt att ta tre poäng. Om det hade blivit 9-3 eller som det blev 17-3 spelar ju ingen roll, det är fortfarande tre poäng som är borta. IKSU är ju världens bästa lag och inget lag som vi ska slå eller ta poäng på, det är bara att skaka av sig och gå vidare, säger Emma Dahlström.

Jobba på försvaret

Tidigare i veckan analyserades matchen mot IKSU och under träningarna har fokuset legat på försvaret.

– Vi gör fortfarande mål framåt men vi släpper ju in otroligt mycket. , säger Emma Dahlström.

Hur ska ni vända trenden?

– Det är väl bara att köra på, vi får gå in på ännu mer detaljer, vi har pratat på hur vi ska lägga upp träningarna och gå in ännu mer på smågrejer och inte bara köra på. Vi får försöka fortsätta att ha självförtroendet uppe men det är svårt när vi bara förlorar och förlorar men vi ska vinna de matcher vi behöver vinna.

Ovanför kvalstrecket

Karlstad innebandydamer ligger precis ovanför kvalstrecket och behöver vinna poäng, något som lagkapten Emma Dahlström tar på allvar och försöker lyfta laget.

– Det gäller att jag som lagkapten peppar laget och jag märker får jag med mig en person så får jag med mig fler och då är vi ju igång hela laget. Men deppar jag ihop då deppar ju hela laget ihop, det smittar ju av sig. Jag tror det är viktigt att hålla sig på topp hela tiden, det går inte att ha en dålig dag, säger Emma Dahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.