– Det är det blå området det handlar om för Muminvärlden, säger kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M). Foto: SVT

Karlstad överens med Muminvärlden

Publicerad

Kommunstyrelsen i Karlstad godkände under tisdagen en avsiktförklaring som innebär att kommunen och det finska företaget Muminvärlden är överens om att verka för en temapark på Skutberget.

Tisdagens godkännande av avsiktsförklaringen mellan parterna ger företaget Muminvärlden en möjlighet att få en markanvisning för anläggande av temapark på en del av Skutberget.

– En temapark som Muminvärlden skulle betyda mycket för Karlstad, inte bara för barnfamiljer som bor här utan också som en ny attraktion för besökare. Genom avsiktsförklaringen visar både kommunen och det finska företaget Muminvärlden att vi vill fortsätta att arbeta för en etablering, säger kommunstyrelsens ordförande Per-Samuel Nisser (M) i ett pressmeddelande.

Kommunen uppger att avsiktsförklaringen inte är juridiskt bindande utan syftar till att klargöra parternas intentioner gällande en del av kommunens mark på Skutberget. I avsiktsförklaringen anges att en upplåtelse av marken kommer att ske genom ett tomträttsavtal i enlighet med kommunens riktlinjer för upplåtelse av mark och till det pris som kommunen tillämpar enligt dessa riktlinjer.

– Muminvärldens profil går helt i linje med våra planer för att utveckla friluftslivet på Skutberget, med naturen som utgångspunkt och fokus på barnfamiljer och unga, säger kommunalrådet Linda Larsson (S) i samma pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.