Jubel efter Sanna Ericssons vinstmål i sista perioden. Foto: Anders Andersson

Karlstad slog regerande mästarna

Superligan i innebandy har börjat. Än så länge leder faktiskt Karlstad, för på fredagskvällen spelade de seriens första match – och vann. De krossade de regerande mästarna, Täby, på hemmaplan med 3-2.

– Det gäller att inte få hybris, men det är ju kul, säger sportchefen Tony Swahn.

Karlstaddamerna var starka redan från första stund. 40 sekunder in i matchen gav Luize Bilinska vinstkänningar när hon satte första målet.

– Hon liksom tryckte upp den i krysset. Riktigt snyggt alltså, säger Tony Swahn.

Men glädjen höll inte i sig allt för länge. Täby kvitterade efter tio minuter och strax innan första perioden var över hade förra årets SSL-mästare tagit ledningen med 2-1 efter en markeringsmiss.

Nästan 4-2

Karlstaddamerna lyckades hålla igen hela andra perioden, men så gjorde även Täby som behöll övertaget.

Det skulle dock visa sig att bortalaget kanske underskattat sin motståndare. Sex minuter in i sista perioden spelade Linnea Juhlin fram bollen till Frida Swahn som jämnade ut ställningen.

Knappt 20 matchsekunder senare fick Sanna Ericsson sätta sitt först SSL-mål efter en kontring – som också blev vinstmålet. Men det hade kunnat gå ännu bättre.

– Vi satte en i kryssribban och hade kunnat släkt matchen med 4-2. Då hade vi kunnat stängt ordentligt, men så är det, säger Tony Swahn.

Första poängen är alltså fixade. Härnäst väntar bortamatch mot Nacka. Det hörs att stämningen är på topp hos Karlstadslaget:

– Vi leder ju serien just nu säger de här bakom mig.

I klippet nedan kan du höra hur tankarna om SSL gick i de båda värmländska lagen innan seriestarten.