De nya arenorna vid Solstadens sportcenter kan spela en central roll om Karlstad får SM-veckan sommar. Foto: Karlstads kommun

Karlstad söker SM-veckan sommar

Uppdaterad
Publicerad

Karlstads kommun och RF-Sisu Värmland ansöker nu om att få arrangera SM-veckan sommaren 2025 eller 2026.

– Det skulle betyda mycket för föreningslivet, både sett till inspiration och utveckling, säger Thomas Sundenhammar, distriktsidrottschef RF-Sisu Värmland.

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet tillsammans med Sveriges Television samt aktuell värdstad. Det är ett stort evenemang både sett till besökare och utövare där allt från aquabike, hopprep crosskart och simning i dagsläget samsas på programmet.

– Det skulle föra med sig mycket positivt för Karlstad om vi fick arrangemanget hit, säger Frida Pettersson (C), kommunalråd och ordförande i kommunens tillväxtutskott i ett pressmeddelande.

Besked i november

Kostnader för att arrangera SM-veckan beräknas vara åtta miljoner kronor. Senast 15 november ska Riksidrottsförbundet ge besked om Karlstad får arrangemanget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer