Karlstad sparar inom vården – 31 vårdplatser kan försvinna

Uppdaterad
Publicerad

Det har sedan tidigare varit klart att vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstad ska spara 30 miljoner kronor. I dag presenterades ett förslag – att besparingarna ska ske genom att ta bort korttidsplatser vid Resurscentrum, eventuellt ska 31 vårdplatser bort.

– Det här gör vi för att vi har sett att vi har ett antal lediga platser på våra vårdboenden som vi kan nyttja effektivare, säger Stefan Jonsson (S) ordförande för vård- och omsorgsnämnden i Karlstad kommun.

Om förslaget går igenom kommer 10 miljoner sparas genom de borttagna vårdplatserna i centrala Karlstad, sen behöver kommunen ta ytterligare 20 miljoner ur eget kapital.

– Någon personal behöver inte sägas upp utan man kommer ha dialog med personalen och hitta en annan arbetsplats inom kommunen, säger Stefan Jonsson.

Förslaget ska behandlas i vård- och omsorgsnämnden nästa vecka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.