Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stephan Hammar och Håkan Dahlgren på Sundstabadet var glada över att ta emot diplom från Tomas Viker, Vansbrosimningens generalsekreterare. Foto: SVT

Karlstad tilldelas crawlcertifiering: ”Vi är jättestolta”

Uppdaterad
Publicerad

Sundstabadet i Karlstad har som första kommunala badanläggning certifierats av Vansbrosimningen. Certifikatet säkerställer kvalitén och utbudet på crawlkurser.

Vansbrosimningen, som ingår i ”en svensk klassiker” simmas i Vanån och Dalälven vid Vansbro varje år. Loppet är på 3000 meter och lockar årligen runt 15 000 deltagare. Nu vill tävlingen premiera badhuset för deras kurser i crawl. 

- Sundstabadet har gjort ett jättebra jobb med sina crawlkurser, de har hittat en struktur och har utbildade ledare, säger Tomas Viker, som är generalsekreterare för Vansbrosimningen.

Det är det första kommunala badhuset som får certifikatet. Certifikatet innebär en kvalitetssäkring av anläggningens kursupplägg. 

– Vi är jättestolta, säger Stephan Hammar, verksamhetschef för Sundstabadet.   

- Att en av de största motionsloppsarrangörerna i Sverige ger oss det här betyget, och att de faktiskt säger att vi har en riktigt bra crawlkursverksamhet, säger en nöjd verksamhetschef.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer