Foto: FaktaPress

Lerins konstskola prisad

Uppdaterad
Publicerad

Karlstad kommun har utsetts till landets näst bästa LSS kommun. Silvret delas tillsammans med Tierps kommun. Enligt juryn beror placeringen på Lars Lerins konstskola.

Det är tidningen Föräldrakraft, webbsajten HejaOlika.se och ABH Utbildning och Rådgivning som har för tredje året anordnade tävlingen om vilken kommun som är bäst i Sverige på LSS. Priset ”Bästa LSS-kommun” går till en kommun som är värd att uppmärksamma för positivt arbete med LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Karlstad var nominerade för sin dagliga verksamhet, med en konstskola med Lars Lerin som lärare.

I motiveringen skriver juryn: ”I samarbete med konstnären Lars Lerin har kommunen lyckats skapat stor uppmärksamhet kring möjligheterna tilll sysselsättning och därmed försörjning för personer med funktionsnedsättningar. Den publiciteten kring tv-serien Lerins lärlingar har fått en återklang till glädje för deltagare och personer med funktionsnedsättningar över hela Sverige enorma.”

Man är också noga med att påpeka att det inte är kommunens funktionshinderverksamhet som prisas: ”Juryn är medveten om att det finns många kritiska synpunkter på funktionshinderverksamheten i Karlstad i övrigt. Juryn betonar därför att utmärkelsen gäller just konstskolan inom kommunens dagliga verksamhet.”

Bästa LSS-kommun i Sverige blev Jönköping.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer