Karlstadsbo hotade poliser och sköts – får sänkt straff

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av april sköts en man i 50-årsåldern i benet av polis sedan han uppträtt hotfullt och våldsamt på Gökhöjden i Karlstad. Nu sänks hans straff från tio till åtta månader i fängelse.

I tingsrätten dömdes mannen till tio månaders fängelse för hot mot tjänsteman, två fall av rattfylleri, två fall av ringa narkotikabrott, två fall av olovlig körning, grovt brott och två fall av brott mot knivlagen.

Överklagade domen

Domen överklagades till hovrätten av åklagare Tyko Gullmo som ville se ett längre fängelsestraff och att mannen skulle dömas för tre fall av försök till grovt våld mot tjänsteman (i stället för hot mot tjänsteman), alternativt grovt hot mot tjänsteman, och skadegörelse.

Men nu väljer istället hovrätten att sänka straffet med två månader bland annat på grund av de men som mannen lider av efter den skottskada som han drabbades av till följd av brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.