Amelie Wahlström tilldelas Guldäpplejuryns särskilda pris 2018 Foto: Privat

Karlstadrektor får pris

Uppdaterad
Publicerad

Guldäpplejuryns särskilda pris delas ut av stiftelsen Yngve Lindbergs Minne med partners, till en eller flera personer som har uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av it och medier.

– Guldäpplet har jag känt till sen jag var lärare, så det är väldigt roligt att jag nu får det. Jag är ödmjukt tacksam, säger Amelie Wahlström.

Amelie Wahlström är en av fem deltagande rektorer i det treåriga forskningsprojektet ”Det digitala lärandets möjligheter” som nyss avslutades. Under projektet var Amelie Wahlström rektor på Vålbergsskolan i Karlstad. Nu är hon rektor på Rudsskolan i Karlstad och tilldelas Guldäpplejuryns särskilda pris 2018.

– Jag är jätteglad, verkligen. Det känns roligt att ledarskapet uppmärksammas, säger Amelie Wahlström.

”Långsiktigt och tålmodigt”

Enligt motiveringen har hon ”arbetat målmedvetet, långsiktigt och tålmodigt med sikte på digitaliseringens möjligheter för elevernas utveckling och stärkta resultat”.

– Skolan ska utbilda alla innovatörer och framtida innovatörer och vi har jobbat hårt för att vara med på det tåget, säger Amelie Wahlström.

Men exakt vad priset kommer innebära, utöver ett glasäpple, är inte riktigt klart för pristagaren.

– Det vet jag faktiskt inte, jag vet bara att jag ska till Stockholm den 29:e oktober och prata lite, säger Amelie Wahlström och skrattar.

I forskningsprojektet fick 13 högstadieklasser på fem skolor runt om i Sverige tillgång till kompetensutveckling, teknik och digitala läromedel för att kunna genomföra en digitaliseringsprocess.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.