Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Per-Samuel Nisser (M) bemöta kritiken mot honom. Hör även Alexander Torin (M) om vilka partier han kan tänka sig att samarbeta med. Foto: Maria Haglund SVT

Karlstads blågröne ledare Nisser (M) lämnar över till Torin

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Efter tolv år i Karlstads kommun som de blågröna partiernas ledare och kommunstyrelsens ordförande kliver Per-Samuel Nisser (M) åt sidan för sin ersättare Alexander Torin. Bakom sig lämnar han flera kontroversiella beslut, inte sällan hårt kritiserade.

– Har det funnits kritik, vilket det har gjort ibland, har jag försökt svara på den, säger han.

Tillsammans har Moderaterna har Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet utgjort det blågröna styret i kommunen de senaste tolv åren.

Brutit mot lagen

Med Nisser (M) som kommunstyrelsens ordförande har partierna under den tiden tagit flera beslut som skapat debatt och stora rubriker

Den kritiserade stadshus-affären som stred mot kommunal lagen enligt en granskning gjord advokatbyrån Dnovo, bildandet av Näringslivsutveckling AB – som skulle stödja flyget till Frankfurt – hade en olaglig bolagsstruktur och både Moskébygget och planerna på Muminparken mötte hård kritik.

– När kommunen är inne i ett så expansivt skede som den varit och är, blir det ett tryck och då blir det konflikter ibland. En del tycker inte utvecklingen ska ske och det blir överklaganden och processer. Så ska det vara, säger Nisser (M).

Alexander Torin tar över

Per-Samuel Nisser (M) meddelade redan tidigare i år att han inte kandiderar som kommunstyrelsens ordförande i Karlstad inför valet i höst.

Vill väljarna i höst ersätts han av partikollegan och kommunalrådet Alexander Torin på posten.

Hör Per-Samuel Nisser (M) bemöta kritiken mot honom. Hör även Alexander Torin (M) om vilka partier han kan tänka sig att samarbeta med.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Värmland

Mer i ämnet