Margareta Nilsson, enhetschef mark- och infrastrukturprojekt på Karlstads kommun berättar att den tillfälliga stranden kommer se likadan ut i sommar som förra året. Foto: SVT

Karlstads playa blir kvar

Publicerad

Karlstads tillfälliga playa med sand och solstolar i Residensparken blir kvar i sommar, men troligen också när parken byggs om. – Den blev ju så populär, säger Margareta Nilsson, enhetschef mark- och infrastrukturprojekt på Karlstads kommun.

Hör Margareta Nilsson berätta mer i klippet ovan.

Det har snart gått ett år sedan restaurang Båten sjönk i Karlstad, bärgningsarbetet höll på hela våren och kostade enligt kommunen fyra miljoner kronor. I samband med bärgningsarbetet förstördes gräsytor och rabatter i residensparken som är en del av den nya Älvpromenaden.

För att göra området tillgängligt under sommaren kom man på den tillfälliga lösningen att sprida ut sand och göra en sandstrand med solstolar. Nödlösningen blev mycket uppskattad och stranden med campingstolar användes av både karlstadsbor och turister, därför vill man ha kvar delar av den även då parken byggs om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.