Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar Karlstad spelkulturförenings ordförande Joel Oredsson om vad han tror är orsaken till att de nominerats till att bli årets förening inom Sverok. Foto: Rino Rotevatn/SVT

Karlstads spelkulturförening kan få fin utmärkelse

Publicerad

På söndag kan Karlstad spelkulturförening få en fin utmärkelse. De är nämligen nominerade till att bli årets förening inom Sverok, som med mer än 44 000 medlemmar är ett av Sveriges allra största ungdomsförbund.

Karlstad spelkulturförening organiserar ungdomar som sysslar med allt från brädspel till rollspel och e-sport och fångar med det in det mesta av det som riksförbundet Sverok omfamnar.

Och konkurrensen om att bli årets förening inom Sverok är hård, de har runt 1 700 andra föreningar att mäta sig med.

– Jag tror våra chanser att bli årets förening är ganska goda, säger Joel Oredsson som är ordförande i Karlstad spelkulturförening.

I videon ovan berättar Joel Oredsson om vad han tror är orsaken till att de nominerats till att bli årets förening inom Sverok.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.