Foto: SVT/Arkiv

Karlstads stadshus positivt till ny flyglinje

Uppdaterad
Publicerad

Karlstads stadshus hoppas kunna var med och finansiera flyglinjen tillsammans med Region Värmland.

– Att upphandla flygtrafiken och delfinansiera den på samma sätt som kollektivtrafiken kan vara en långsiktigt bra lösning, säger Per Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Det var i går som Karlstads Airports styrelse beslutade att genomföra en upphandling av en linje till en av de stora internationella flygplatserna ute i Europa. Något som stadshuset tror är viktigt för Värmlands utveckling, bland annat för företagen som arbetar mot utlandet.

På torsdag ska Region Värmland formellt få frågan om de vill vara med och delfinansiera flyglinjen. Då kommer frågan att tas upp som ett informationsärende i regionstyrelsen.

– Jag ska inte föregripa vår process, men jag ser stora fördelar med att genomföra en upphandling av den här typen av flyglinje. På det här sättet betraktar man flyglinjen på samma sätt som övrig kollektivtrafik. Den är viktig för Värmlands utveckling och är ett av målen i Värmlandsstrategin, säger Tomas Riste.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT avslöjar: Flygavtalet

Mer i ämnet