En skiss över hur moskén kan se ut. Foto: Karlstad kommun/Arkitektstudion AB

Karlstadsbo överklagar moskébeslut

Uppdaterad
Publicerad

En privatperson boendes på Rud i Karlstad har nu överklagat kommunfullmäktiges planbeslut som gör det möjligt att bygga en moské i stadsdelen.

Han skriver att det är ett ”fullkomligt vettvilligt beslut”.

Mannens överklagan skickas nu vidare till mark- och miljödomstolen – men det är inte alls säkert att domstolen ens prövar ärendet.

– Det är bara den som under den här processen framfört skriftliga synpunkter, som inte tillgodosetts i planarbetet, som kan överklaga, säger Katarina Lindström, kommunikationsdirektör i Karlstads kommun.

Moskébygge i Karlstad

Många synpunkter – flera starkt kritiska

Men mer än 450 synpunkter har kommit in till kommunen om planförslaget eller moskébygget. Många av dem starkt kritiska.

– Men det är nog ändå få av dem som kan beaktas och som har rätt att få en överklagan prövad. Det räcker inte med att bara tycka att det inte ska byggas en moské, säger hon.

LÄS MER: Ja till moské på Rud

”Vettlöst experiment”

Den man som nu överklagat kommunfullmäktiges beslut skriver att det är ett ”vettlöst experiment” att bygga en moské på Rud.

Han påstår också att politikerna saknar kunskap, vett och reson och att de bör avgå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Moskébygge i Karlstad

Mer i ämnet