Läkaren skrev själv ut narkotikaklassad medicin till sig själv. Foto: SVT

Karlstadsläkare blir av med sin legitimation

Uppdaterad
Publicerad

En läkare i Karlstad blir av med sin läkarlegitimation. Hon har själv bett att få legitimationen återkallad.

I början av året hade hon en treårig prövotid som läkare efter att ha skrivit ut narkotikaklassade läkemedel till en person som sedan dog av en överdos.

Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd har beskrivit att läkaren varit oskicklig vid utövningen av sitt yrke på ett sätt som kunde äventyra patientsäkerheten.

Läkaren har själv begärt att hennes legitimation ska återkallas vilket Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd nu beslutar om.

Den patient som avled hyrde ett rum av läkaren, som tidigare uppgett att så som hon mindes det hade patienten hållit sig till den dos läkaren ordinerat. Patienten ska ha varit inbokad för behandling hos en annan läkare.

Enligt den anmälan som Inspektionen för vård och omsorg, IVO, gjort har läkaren under perioder också skrivit ut narkotikaklassade läkemedel till sig själv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.