FBK-supportern Katrin Zare i Karlstad fick oväntad hjälp av Anton Grundel, förre Färjestadspelaren, inför sjunde semifinalen. Foto: SVT

Katrin lurades på kvällens FBK-biljetter – då ryckte Grundel in

Uppdaterad
Publicerad

Katrin Zare i Karlstad försökte köpa biljetter till sig och sonen inför kvällens avgörande semifinal mellan Färjstad och Djurgården. Hon fick tag på andrahandsbiljetter men köparen levererade aldrig dem, trots att Katrin betalat. Då kom hjälpen från oväntat håll – den förre FBK-spelaren Anton Grundel.

– Både jag och sonen började gråta av ren lycka, säger Katrin Zare.

Som Sportbladet var först med att berätta, försökte hon och sonen Arvin få tag på biljetter till kvällens match i Karlstad. Men de gick bet. När Katrin igår eftermiddag fick syn på en annons på nätet om andrahandsbiljetter kontaktade hon snabbt säljaren.

– Kvinnan jag pratade med uppgav ett annat mobilnummer och jag swishade henne 300 kronor. Men sen gick tiden och vi fick inga biljetter. När vi ringde svarade inte hon.

Svar från Anton Grundel

Hon och sonen började kolla upp personerna som stod bakom annonsen. Bedrägeriet är nu polisanmält men de fick varken några hockeybiljetter eller några svar från säljarna.

– Vi blev mer och mer arga och ledsna. Jag skrev vad som hänt på två FBK-sidor. Sen vid klockan 22.30 fick jag svar från Anton Grundel, förre FBK-spelaren. Han skrev ”jag ställer upp med två biljetter gratis”.

”Vidrigt gjort”

Anton Grundel säger till Sportbladet:

– Jag är blödig när det gäller barn och en familj som kämpat för att ta med de närmaste på en match, dessutom en sådan här match. Vet känslan när man jagar biljett och man blir desperat. Tyvärr finns det folk som utnyttjar sånt, vidrigt gjort.

Katrin och sonen Arvin kommer vara på plats ikväll i arenan två timmar innan matchstart.

– Det är känslosamt och godhjärtat av Grundel, han är en som verkligen förstår vad hockey betyder för oss FBK-supportrar. Och vilket stöd jag fått från andra supportrar efter det här.

”Sonen jobbade ihop pengarna”

Om bedrägeriet säger hon:

– Det är så förnedrande, sonen hade jobbat ihop de här pengarna. Men det handlar inte om pengarna egentligen, det är att man lurar oss verkliga FBK-supportrar, säger Katrin Zare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.