Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar klimatstudenten Julia Bergmann varför hon tycker att Black Friday är omodernt och varför klädbytardag är ett bra alternativ. Foto: Maja Yngve/SVT

Klädbytardag på KAU – ett alternativ till Black Friday

Uppdaterad
Publicerad

Under två dagar finns det nu möjlighet att göra nya fynd till garderoben utan att göra några avtryck på miljön. Klimatstudenterna på Karlstad universitet anordnar i samarbete med Karlstad Studentkår en tillställning där man kan byta kläder med varandra.

Det är andra gången som klädbytardagar anordnas på Karlstad universitet. Julia Bergmann, ordförande för föreningen Klimatstudenterna, tycker att de skapat ett bra koncept och känner sig trygg i att de vet hur allt funkar den här gången.

– Förra året hade vi DJ som spelade och lite sådana här blinkande färger. Vi bjuder på gratis fika och det finns en liten soffhörna där man kan laga kläder och sådär också. Så vi försöker liksom få till en trevlig stämning.

Inga begränsningar

Klädbytardagarnas främsta målgrupp är studenter, men dörrarna står öppna för alla under fredag och lördag.

– Vi har inte så mycket regler utan de kläderna som vi får in vill vi ju gärna bli av med. Man får ta så mycket kläder man vill och man får plocka kläder även om man inte har lämnat in kläder också. Och det som i slutet blir över kommer vi skänka till någon välgörenhetsorganisation, förklarar Julia Bergmann.

Konsumtion och klimat – i klippet får du veta mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.