Värmlänningen Tidemand kör i rallycross-EM i Höljes i helgen. Foto: McKlein

Klart med Tidemand till rallycrossen i Höljes

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Pontus Tidemand, från Charlottenberg, kommer till helgens rallycrosstävlingar i Höljes.

– Rally Sweden och rallycrossen i Höljes, det är mäktiga tävlingar, de bästa och häftigaste motorarrangemangen Sverige har och jag är jätteglad att jag får göra båda under ett och samma år, säger han i ett pressmeddelande.

Taggar lite extra

Det är i rallycross-EM som Tidemand ska köra i Höljes. Han har tidigare gjort inhopp i rallycross-EM,  först vid premiären på Silverstone i Storbritannien, där han blev sexa, och senare i norska Hell där han missade finalen Han ligger på en sammanlagd femteplats i EM.

– Jag har inte kört i Höljes sedan jag gjorde hela World RX-serien 2014 så jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka. Det är hemmaplan för mig och stämningen här går inte att jämföra med något annat, hela norra Värmland kokar och det är omöjligt att inte ryckas med och tagga igång lite extra.

Fått ny turbo

Nu kör han för gamle storföraren Per Eklund i Eklund Motorsports i en Volkswagen Beetle.

– Per har trimmat bubblan lite sedan Norge, berättar Pontus. Den har fått en ny turbo och jag hoppas att det ska göra att vi får ut mer av den. Teamet har gjort ett strålande jobb med bilen i de föregående tävlingarna och satsar ännu högre nu. Det är en rolig bana i Höljes och man kan attackera bra. Stämmer allt kan vi tveklöst ge storfräsarna i klassen en ordentlig match.

Arrangörerna hoppas, som SVT tidigare rapporterat, på ett publikrekord med mer än 50 000 åskådare och med hemmaföraren Pontus Tidemand får man ett värmländskt affischnamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.