Nu har Karlstads kommun gjort klart med ett företag som ska bärga Båten. Foto: SVT

Klart vem som ska bärga Båten

Publicerad

Nu har Karlstads kommun gjort klart med ett företag som ska bärga restaurang Båten som sjönk i januari.
– Vi har tilldelat uppdraget till ett företag som heter Drive Entreprenad. De har tackat ja men inget kontrakt har skrivits än, säger Björn Johansson på Teknik- och Fastighetsförvaltningen på Karlstads kommun.

Efter båtens kantring i januari har kommunen jobbat hårt för att hitta någon som kan hjälpa till med bärgningen av restaurangbåten. Ett krav kommunen haft är att båten måste bärgas innan islossningen, som traditionellt brukar ske i vecka tio.

– Det stora problemet är ju inte isen som är runt båten, utan det är ju det som kommer norrifrån när issmältningen börjar. Vattnet kommer även röra sig mer då och det vill vi inte, säger Björn Johansson.

Hur det ska gå till

Under veckan kommer kommunen att skriva kontrakt med företaget som också ska lämna in en mer detaljerad plan på hur bärgningen ska gå till.

– De har gjort det här tidigare med gott resultat, säger Björn Johansson.

Vad det kommer att kosta kan Karlstad kommun inte svara på ännu.

– Det är svårt att säga, det kommer att gå mycket pengar. Det är ingen billig bärgning men det måste göras, säger Björn Johansson.

Restaurang Båten sjönk natten till torsdag Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Restaurang Båten

Mer i ämnet