”Vill politikena ha makt och våra röster så behöver de lyssna på oss” säger Ludvig Nahnfeldt. Foto: SVT

Klimatstrejk i Karlstad: ”Politikerna måste lyssna”

Publicerad

Ett 50-tal personer samlades idag på Stora torget i Karlstad för att klimatstrejka. Dagen är även början på den klimatvecka som gräsrotsrörelsen Fridays for future står bakom.
– Vårt mål är att säga till politiker vart folket står i klimatfrågan, att det här är viktigt och vill de ha våra röster måste de lyssna på oss, säger Ludvig Nahnfeldt.

En del av de som har samlats brukar varje fredag manifestera här för klimatet men en del personer är nya. Ludvig Nahnfeldt räknar med att det under dagen kommer vara mellan 70 och 100 personer på Stora torget i Karlstad.

– Det är mer nu än vanligt, en vanlig fredag kommer det kanske 20 personer. Många är måna om klimatet även om de inte är engagerade i någon organisation och när man pratar med folk märker man att det är en viktig fråga.

Han fortsätter:

– Många har också blivit mer medvetna konsumenter och väljer att avstå från vissa företag eller produkter till mån av klimatet.

Foto: SVT

I samband med FN:s klimat-toppmöte i New York kommer det i dag, fredag, att hållas strejker på runt 2 300 platser i 127 länder.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer