Politiker, näringsliv och allmänhet bjuds in att diskutera klimatet nu på förmiddagen Foto: TT

Klimatturné kommer till Karlstad

Publicerad

På lördagen landar Tankesmedjan Fores och Studieförbundet Vuxenskolan sin rikstäckande turné i Karlstad. Tanken med turnén är att byta tankar och ha samtal kring klimatförändringarna.
– För oss som folkbildare är det viktigt att klimatfrågan diskuteras i hela Sverige och att så många människor som möjligt fördjupar sina kunskaper, säger Nina Larsson, förbundschef, Studieförbundet Vuxenskolan i ett pressmeddelande.

Vad gör politikerna för klimatet i Sverige, EU och världen? Vad är skillnaden mellan 1,5 °C och 2 °C uppvärmning? Vad säger forskarna om klimatet om 50 år? Detta är några av frågorna som politiker, näringsliv, civilsamhälle och andra engagerande välkomnas att diskutera på lördagsförmiddagen.

– Om vi ska få till den samhällsomvandling som krävs måste vi få med oss hela Sverige – först då kan vi bli en stark gemensam kraft för att skapa ett fossiloberoende samhälle och göra Sverige till den ledarnation som behövs i klimatfrågan, säger Erik Huss, klimatkommunikatör på Fores och ansvarig för turnén, i ett pressmeddelande.

Ska elbila genom landet

Den 300 mil långa turnén går genom nio städer – från Umeå i norr till Malmö i söder och sker i en elbil med lång räckvidd. I delningsekonomins anda erbjuds också två passagerarplatser mellan alla turnéorter.

Syftet med turnén är att bidra till ett mer faktabaserat samtal om klimatet, ge bättre förståelse för vår klimatpåverkan och ge konkreta exempel på vad man kan göra för att klara klimatomställningen på bästa sätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer