Foto: SVT

Knivdrama på skola

Uppdaterad
Publicerad

Det var tidigare i veckan som händelsen utspelade sig på en skola i Karlstads kommun. En elev kom till fritids och var då mycket arg på sin vårdnadshavare.

Enligt en anmälan som kommunen har gjort till Arbetsmiljöverket ska eleven ha skrikit, varit utåtagerande och kastat saker omkring sig. Eleven ska ha hämtat en fruktkniv och sagt till sin vårdnadshavaren att denne skulle dö.

Läraren går emellan eleven och vårdnadshavaren, precis samtidigt som eleven anfaller sin vårdnadshavare med kniven, och läraren blir då själv träffad av kniven. Enligt anmälan går det inte hål i bröstet av kniven, men det blir ett rött märke i brösthöjd och läraren ska ha fått ont.

Läraren lyckas sedan få eleven att släppa kniven.

Anmälan som kommunen nu har gjort till Arbetsmiljöverket handlar om arbetsplatsolycka alternativt allvarligt tillbud med fysiskt våld.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer