Kommunalråden om att Zynapp försätts i konkurs Foto: SVT

Kommunalråden om att Zynapp försätts i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen kom beskedet om att IT-bolaget Zynapp som har haft verksamhet i Karlstads gamla stadshus ska likvideras. Vad som nu kommer ske med stadshuset är oklart.

– Hoppas man börjar bygga och renovera, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunalråd i Karlstad.

Företaget Zynapp hyr lokaler i det gamla stadshuset i Karlstad, som köptes av My life diary – som också ägs av Mikael Solberg – 2015 i en omdebatterad affär. Men vad som nu ska ske med stadshuset, efter att företaget Zynapp kommer försättas i konkurs är oklart.

– Det är ju ett annat bolag som äger det, och de tittar på hur de ska kunna utveckla, renovera och investera i fastigheten, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunalråd i Karlstad.

I klippet ovan hörs Per-Samuel Nisser kommentera konkursen och vad han hoppas kommer ske med gamla stadshuset.

”Jättetråkigt såklart”

Även kommunalrådet Monika Bubholz (MP) har uttalat sig om Zynapps besked.

– Det är jättetråkigt såklart. Jag ser det som ett företag som alla andra och har inte så mycket mer att säga. Hoppas att det löser sig för alla anställda, säger hon.

Vad händer med stadshuset nu?

Jag önskar att jag visste. Det finns ju en detaljplan som fortfarande gäller, så vi får hoppas att de har verksamhet där. De kan ju utöka och bygga runt omkring, säger Monika Bubholz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.