Foto: Hans Nilsson/SVT

Kommunalrådet ska porträtteras i BBC

Uppdaterad
Publicerad

Edas kommunalråd Hans Nilsson (HEL) var den som filmade den vita älgen i västvärmland i somras. Nu gör BBC ett radioinslag om honom.

– Det är ju lite underligt och så är det fantastiskt roligt, säger han.

Hans Nilsson är förknippad med den världskända vita älgen. Han filmade den när den badade och tidigare i höstas startade han en namninsamling för den. Det är bakgrunden till att han nu ska vara med i ett långt radioinslag i BBC.

– Det var oväntat att det skulle få ett sådant genomslag men som jag sagt i något annat sammanhang är det kul att vara med och sätta västra Värmland på världskartan, säger han.

Programmet ska handla om ”extraordinära personligheter” och Hans Nilsson fick i intervjun berätta om allt som hänt kring den vita älgen.

– De undrar varför jag var så angelägen om att se den och hur det gick till när jag filmade den och sedan om det som hände i november, när den skulle skjutas, hur jag fick igång opinionen, säger han.

LÄS MER: Polisen stoppar jakten på vita älgen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.