Eva Jessen, ordförande för Kommunal i västra Svealand, riktar hård kritik mot Forshaga kommun som kan ha låtit enhetschefer gått före i vaccinationskön. Foto: SVT

Kommunals ordförande: ”Blir bestört och frustrerad”

Uppdaterad
Publicerad

Flera medarbetare i Forshaga kommun kan ha gått före i vaccinationskön.

Det får Eva Jessen, ordförande för Kommunal i västra Svealand, att reagera kraftigt.

– Man blir bestört och frustrerad, säger hon.

Det var i fredags som SVT Nyheter Värmland avslöjade att flera enhetschefer, som inte jobbar patientnära, i Forshaga kommun kan ha gått före i kön för att få vaccin mot covid-19.

Kommunen tillsatte omgående en internutredning och på måndagen lade kommunen ut en text på sin webbsida där följande står: ”Det har framkommit att en handfull medarbetare inom vård och omsorgsförvaltningen som inte tillhör de prioriterade grupperna har fått vaccin i form av spilldoser”.

På måndagskvällen förtydligade dock Marita Edlund, verksamhetschef för vård- och omsorgsförvaltningen, att det ännu inte är klarlagt att någon har gått före i kön.

Hård kritik

Nu kommer också hård kritik från fackförbundet Kommunals avdelningsordförande i västra Svealand, Eva Jessen.

– Det är förvånande, säger hon.

I klippet utvecklar Eva Jessen sin kritik och berättar hur hon anser att Forshaga kommun borde ha agerat istället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.