Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kommunchefen om bristerna vid äldreboendet Foto: SVT

Kommunchefen om bristerna vid äldreboendet

Publicerad
Delar av personalen på äldreboendet Sjögläntan i Storfors viftar med röd flagg över situationen efter att de flyttade in i fastigheten som inte var färdig. Vissa anställda uttrycker även att de inte kan garantera de äldres säkerhet – något som överraskar kommunchefen Mats Öhman.
– Några kanske säger så, men den informationen har inte jag fått, det låter lite konstigt.

När man började flytta in i äldreboendet Sjögläntan i Storfors den 15 oktober var boendet inte färdigt. På bara några veckor skedde sen tre vattenläckor, hissen krånglade, hantverkare var kvar i huset och målade bland annat. Trots att personalen hade fått tre dagar att flytta och färdigställa boendena innan de äldre var på plats, räckte inte tiden till. Ändå flyttade verksamheten in.

– Jag är glad att det finns chefer och personal här som jobbar lösningsfokuserat och betar av de här bristerna som finns, säger Mats Öhman.

Hur kan det komma sig att fastigheten inte var färdigbyggd när verksamheten flyttade in?

– Ja, bra fråga. Det var en besiktning av fastigheten, det bedömdes att det skulle göras en ombesiktning, man sköt på inflyttningen, man gjorde en besiktning igen. Sen bedömde man ändå att man kunde flytta in och rätta till de här småfelen och bristerna som var, säger Mats Öhman.

Nöjd trots allt

Kommunchefen Mats Öhman är trots allt mycket nöjd över det nybyggda äldreboendet, ett boende som han vill ska bli ett av Sveriges bästa äldreboende.

– Varje gång jag ser den här fastigheten och går in och känner av atmosfären här inne och ser delar av Bergslagskanalen så blir jag oerhört stolt och glad över att vi har fått till en sådan här verksamhet i Storfors kommun.

När blir det ett av Sveriges bästa äldreboenden?

– Ja... Vi kan inte rätta till de här felen här och nu, vi gör det successivt. Jag hoppas att alla, både brukare och personal, ska känna om ett par månader att: Wow, nu är vi i hamn!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer