En skåpbil parkerad i centrala Kristinehamn sattes i brand i juli Foto: Bergslagens räddningstjänst

Kommunen agerar efter flera bilbränder

Uppdaterad
Publicerad

De senaste veckorna har tio fordon i centrala Kristinehamn börjat brinna – och bränderna misstänks vara anlagda.

Nu kallar Kristinehamns kommun till ett särskilt möte för att ta itu med de nattliga händelserna.

– Vi har regelbundna möten mellan kommunledningen, polis och socialtjänsten för att kunna arbeta förebyggande tillsammans. Men nu har det hänt saker varje dag den här veckan så då kallade vi in till ett extrainsatt möte på fredag tillsammans med räddningstjänsten, säger Wibecke Björkelund Ivarsson, ekonomichef vid kommunen, till Värmlands Folkblad.

Branden vid kyrkan natten mot den 23 juli. Foto: Bergslagens räddningstjänst

Natten mot torsdagen inträffade en brand i en skåpbil parkerad vid Norra torget, natten mot söndagen den 23 juli brann tre fordon vid kyrkan och den 11 juli brann flera bilar i parkeringsgaraget vid Assemblégatan.

-  Troligtvis är de anlagda. I nuläget kan vi inte säga om det finns något samband mellan bränderna, men det är inget vi utesluter. Vi jobbar på så gott vi kan för att få ihop en bild av händelserna, säger Karl-Erik Rask vid Kristinehamnspolisen till Nya Wermlands-Tidningen.

Satt in soc-personal i centrum

På sin hemsida skriver nu Kristinehamns kommun att man bland annat har satt in personal från socialtjänsten som ska röra sig i den centrala delarna av staden – som ett stöd för ungdomar och föräldrar.

Personalen ska enligt kommunen kunna skapa kontakt och föra samtal med minderåriga som befinner sig i området och kan också erbjuda skjuts hem, skriver kommunen på hemsidan.

Ingen person är gripen misstänkt för bränderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.