Karlstad kommun kommer nu ta över ”Båten” tidigare än planerat. Foto: SVT

Kommunen tar över ”Båten”

Uppdaterad
Publicerad

Ansvariga på Karlstads kommun har under fredagen suttit i möte för att utreda ansvarsförhållanden och besluta vad som ska göra. Redan tidigare fanns ett avtal att ”Båten” ska övergå till kommunens ägo när det tillfälliga bygglovet går ut i sommar. Nu blir det tidigare än så.

– Vi pratar med den nuvarande ägaren om detta, och försöker göra det så smidigt som möjligt, säger Per-Anders Bergman, teknik- och fastighetsdirektör på Karlstads kommun. 

Vem som ska betala de kostnader som uppkommit i samband med att båten sjönk är ännu oklart. Eventuellt finns en försäkring som följer med båten, men det håller kommunens jurister fortfarande på att undersöka. För själva skrotningen hade kommunen redan i budgeten för 2019 avsatt pengar, då det redan tidigare stod klart att ”Båten” inte skulle få fortsatt bygglov och alltså inte ha tillstånd att ligga kvar. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Restaurang Båten

Mer i ämnet