Karlstadspolitiker ville inte diskutera Muminetableringen i Opinion Live, utan valde att försöka arrangera en egen debatt. Foto: SVT

Kommunen ville ordna egen Mumindebatt istället för Opinion Live

Uppdaterad
Publicerad

Efter att den politiska ledningen i Karlstad nobbat att vara med i SVT:s Opinion Live och debattera Muminetableringen på Skutberget gjordes försök att arrangera en egen Mumindebatt i kommunens regi.
Men då sa nejsidan ifrån.

– De hade sin chans att få en debatt i SVT, i riksmedia, och där hade vi ställt upp. Men en styrd debatt som kommunen arrangerar såg vi ingen mening med, säger Thomas Martinsson, ordförande för Skutbergets Wenner, som är motståndare till etableringen av en Muminpark på Skutberget.

Den politiska ledningen i Karlstad är i dag inte beredd att kommentera saken.

– Det föll från start och det finns inget mer att tillägga, säger Jonas Jesslén, som är politisk sekreterare för Moderaterna i Karlstads kommun.

Ville inte vara med i Opinion Live

Det var i slutet av oktober som SVT:s Opinion live planerade debatten om Muminetableringen på Skutberget. Den blågröna politiska ledningen sa nej till att vara med med.

– Kommunikationsdirektören sa att de inte vill vara med för att de inte tycker om programmet. Det tycker jag är ett jättemärkligt svar, sa Mats Lerneby, som jobbar med programmet, då.

Muminfrågan ska tas upp i programmet

Fortfarande finns dock planer att ta upp Muminfrågan i Opinion Live.

– Vi får mail varenda dag från Karlstad och det finns en ambition att ta upp frågan igen, säger Mats Lerneby. Det är dock oklart när det kan ske.

Peter Sörensen som företräder Karlstadpartiet Livskvalitet i kommunfullmäktige säger att han skulle ha ställt upp på kommunens alternativa debatt – om kommunledningen sagt ja till Opinion live.

– För mig är det ett oerhört märkligt beslut från kommunledningen. En sådan ängslighet att inte ta den här debatten i Opinion Live utan istället försöka ordna en friserad lokal låtsasdebatt, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer