Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet berättar Robert Beckerman hur han tycker att man försökt skrämma honom till tystnad. Och Sven Täppers förklarar varför han ringde upp arbetsgivaren. Foto: SVT

Kommunstyrelseledamot anklagas för att försöka tysta kritiker

Uppdaterad
Publicerad

En av kommunstyrelsens ledamöter i Torsby anklagas för att försöka skrämma en person till tystnad. Det är kommunstyrelseledamoten Sven Täppers (C), som ringde upp chefen till Robert Beckerman som uttryckt sina åsikter om kommunpolitiken i Facebookgruppen Granskning Torsby.

– Vad var avsikten att ringa till min arbetsgivare? Jag tror att det handlar om att skrämma människor, säger Robert Beckerman, som engagerat sig för Aspeds skola i Vitsand och skrivit inlägg på Facebooksidan där det varit en intensiv debatt om kommunpolitiken i Torsby.

Robert Beckerman säger att han vill ha svar från politiken om hur de motiverar det som skedde. Han tog upp frågan på kommunfullmäktige på vid allmänhetens frågestund i Sysslebäck på måndagskvällen.

– Jag förväntar mig ett exakt svar på frågan, inte att man var irriterad på det jag skriver för det kan jag förstå beroende på vilket läger man tillhör, säger Robert Beckerman.

”Ringde som privatperson”

Sven Täppers säger till SVT att han ringde till Beckermans chef som privatperson och att det inte har någonting med hans politiska engagemang i kommunledningen att göra.

– Jag ringde som privatperson och det poängterade jag mycket tydligt, säger han.

Han säger att han ställde frågan om Beckermans uttalande stämde överens med arbetsgivarens policy och fick till svar att det gör det.

– Och så lade vi på utan några hårda ordalag.

Men du är inte vem som helst, du är ju kommunstyrelseledamot?

– Så du är alltid reporter?

Inget partiet står bakom

Centerpartiets kommunalråd, Anna-Lena Carlsson kommenterade saken på fullmäktigemötet.

– Sven har gjort det på eget bevåg och det är ingenting som Centerpartiet står bakom, sa hon.

I klippet berättar Robert Beckerman hur han tycker att man försökt skrämma honom till tystnad. Och Sven Täppers förklarar varför han ringde upp arbetsgivaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer