Kostsam återkomst för Mallbacken

Publicerad

Mallbackens återkomst till allsvenskan var en glädjande fotbollsnyhet i helgen men det är också en nyhet som skapar problem och arbete för den lilla klubben. Fotbollförbundets krav på Strandvallen kommer att kosta minst åtta miljoner kronor.

Belysning som klarar TV-sända kvällsmatcher, värmeslingor under gräset på matcharenan. Större omklädningsrum och en läktare under tak med en kapacitet på 800 personer. Så ser Fotbollförbundets krav ut. Detta ska enligt förbundet vara klart inom två år.

– Det blir inte lätt, säger Mallbackens ordförande Sven Eriksson men vi ska inte säga nej till nånting, vi ska försöka och vi ska göra så gott vi kan.

Ett billigare sätt vore ju att flytta matcherna till en redan godkänd arena som t.ex. Degerfors men det är något Sven Eriksson inte vill höra talas om:

– Nej, det gör vi inte. Det går inte. Det säger både publiken och flickorna i laget. Det ska vara Strandvallen. Vi flyttade två matcher den här säsongen bland annat på grund av regn. Då såg vi direkt att vi tappar 2-300 personer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.