Ambulansfack kräver fyrhjulsdrift

Uppdaterad
Publicerad

Ett ambulansfack vill nu överklaga landstingets ambulansköp eftersom de inte har fyrhjulsdrift.

Det har uppstått en diskussion i vinter om Värmlands ambulanser. Ett av fackförbunden vill nu överklaga beslutet att inte satsa på fyrhjulsdrift i Värmland.

– Vi väljer att göra så här, som en markering. Personalen är upprörd och frustrerad, säger Alarms förbundsordförande Henrik Johansson till Värmlandsnytt. Han menar att personalen inte fått ha något inflytande i upphandlingsprocessen.

Ungefär 900 av de cirka 4000 som arbetar inom landets ambulanssjukvård tillhör Ambulansförbundet Alarm. Förbundet överklagar nu landstingets beslut om upphandling av ambulanser.

Men landstingets ambulansansvarige Wolmer Edqvist tillbakavisar kritiken om brist på personalinflytande när det bestämdes vilka ambulanser landstinget skulle köpa in.

– Jag tycker vi har haft med medarbetare i processen. Vi har haft med skyddsombud, ingenjörer, ambulansläkare, verksamhetschef. Så jag tycker vi har gjort utifrån vårt bästa i den här upphandlingsprocessen, säger Wolmer Edqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer