– I det korta perspektivet är det viktigt att vi är medvetna och vaksamma för eventuella efterhärmare, säger Roger Andersson, kriminalvårdschef för häktet Karlstad och Örebro. Foto: SVT

Kriminalvårdschefen i Karlstad agerar efter gisslandramat i Eskilstuna

Publicerad

Gisslandramat som utspelade sig på Hällbyanstalten i Eskilstuna under förra veckan har även fått kriminalvården i Karlstad att tänka till.

Kriminalvården jobbar idag utifrån tydliga riktlinjer och säkerhetsrutinerm och personalen övar regelbundet. Därför har inga akuta åtgärder vidtagits i Karlstad, enligt Roger Andersson, kriminalvårdschef för häktet Karlstad och Örebro.

– Däremot finns det alltid en risk för efterhärmare och därför har vi vidtagit vissa mindre åtgärder under en kort period, säger Roger Andersson.

– Det är klart att våra tankar går till kollegorna på Hällbyanstalten.

Enligt Roger Andersson är förekomsten av hotfulla situationer en del av jobbet. Hör honom berätta om säkerhetstänket på kriminalvården i Karlstad just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.