Foto: SVT

Kristinehamn bättre än genomsnittet på vårdhygien

Publicerad

Kristinehamn ligger långt över snittet i riket när det gäller att följa basala hygienrutiner inom vården som bedrivs av kommunen. Det visar en undersökning som gjordes strax innan coronapandemin bröt ut.

Undersökningen initieras av Sveriges kommuner och regioner, och är en självkontroll som kommunerna frivilligt kan delta i. Resultatet i Kristinehamns kommun ligger långt över genomsnittet. Där följde en stor andel av den undersökta personalen basala hygienrutiner och klädregler. Det handlar bland annat om att decinficera händerna före och efter patientnära arbete, att använda skyddshandskar och engångsförkläde.

Det är kommunen själva som väljer hur många medarbetare som ska observeras när undersökningen görs, och i Kristinehamn har 199 personer som arbetar med vård observerats.

I klippet berättar verksamhetschefen för särskilt boende i Kristinehamn om varför hon tror att kommunen fick ett gott resultat i undersökningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet