Johan Kristoffersson återvänder till rallycross-VM. Foto: fiaworldrallycross.com

Kristoffersson gör comeback i rallycross-VM

Uppdaterad
Publicerad

Den tvåfaldige världsmästaren Johan Kristoffersson är tillbaka i rallycross-VM.

Det bekräftade värmlänningen på en presskonferens i Stockholm under onsdagsförmiddagen.

Johan Kristoffersson vann VM-guld i rallycross två år i rad, 2017 och 2018, men tvingades lämna serien inför förra säsongen då Volkswagen beslutade att dra sig ur.

Nu är västvärmlänningen tillbaka i mästerskapet.

– Mitt mål är att fajtas om guldet, säger Johan Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Pappa och stallchef Tommy Kristoffersson är medveten om att det kommer bli tufft.

– Självklart åker vi ut för att vinna, men alla som är initierade vet att det inte är riktigt så enkelt. Vi gör trots allt en privat satsning med begränsade resurser, säger han till SVT Sport.

Två värmländska team i VM

Förra säsongen körde Kristoffersson banracingmästerskapet WTCR och slutade femma totalt efter bland annat tre segrar.

På tisdagen offentliggjorde även det värmländska teamet JC Raceteknik att de gör en satsning på rallycross-VM 2020. Förare blir den regerande Europamästaren Robin Larsson.

Ur svensk synvinkel kommer även den regerande världsmästaren Timmy Hansen och hans bror Kevin Hansen liksom Anton Marklund till start.

– Det känns otroligt kul att det blir så många svenskar och nu har det varit VM-guld till Sverige ända sedan 2016 så vi får försöka hålla den vidare. Konkurrensen nu 2020 kommer bli lika hög som den var 2017-2018 även om den kanske är lite smalare. Jag tror det kommer bli otroligt viktigt att vara med i toppen hela tiden, jag tror att är svårare att ta in poäng eller dra ifrån poäng, säger Tommy Kristoffersson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.