Anna Kinberg Batra och Kristina Bengtsson Nilsson Foto: TT/Pressbild

Kritik från Arvika mot Anna Kinberg Batra

Uppdaterad
Publicerad

Det kan bli svårt för Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra att sitta kvar. Det säger moderata oppositionsrådet i Arvika Kristina Bengtsson Nilsson.

– Hon är ju skarp och skicklig, men hon har fått ta så mycket stryk att jag tror att det är svårt för henne att sitta kvar. Hon har det otroligt tufft, säger Kristina Bengtsson Nilsson till SVT Nyheter Värmland.

I helgen har Moderaterna sitt så kallade Sverigemöte i Karlstad och på torsdagen presenterades en ny opinionsundersökning (DN/Ipsos) som visar att Moderaterna tappar ytterligare i sympatier och nu är mindre än Sverigedemokraterna.

M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång

Läs mer: Moderatledaren besöker Värmland

– Det är skrämmande att Sverigedemokraterna går framåt. Men när det gäller Moderaterna tror jag att det är svajigheten i partiets politik som gör att vi tappar, säger Kristina Bengtsson Nilsson.

Hon tycker dock att partiet ska kunna föra samtal med SD.

– De är ju demokratiskt valda. Människor. Och det är okay att vi är öppna för samtal, säger Kristina Bengtsson Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

M-ledaren Anna Kinberg Batras avgång

Mer i ämnet