Thomas Martinsson, ordförande i Skutbergets Wenner, är starkt kritisk till att byggnader på Skutberget tillåts förfalla. Foto: SVT

Kritik mot att Skutberget tillåts förfalla

Publicerad

Nu kommer kraftig kritik från Skutbergets Wenner för att kommunen låter fastigheter på Skutberget förfalla i väntan på beslut om en etablering av en Muminpark på området.

– Du ser på byggnaderna, det är ingen förvaltning det är ju förfall, säger Thomas Martinsson, ordförande i Skutbergets Wenner.

Men kommunen har inga planer på att underhålla fastigheterna på Skutberget förrän ett beslut om en etablering av en Muminpark på området är taget – med beslut om vad som ska ske med hela området.

Planer på Muminvärld i Karlstad

– Först när vi har klart med en etablering kan vi börja titta på hur vi ska gå vidare, säger Johanna Larsson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Karlstad.

Vill samarbeta med kommunen

Hon säger att man inte kan lägga en massa pengar på byggnader som eventuellt inte kommer att användas i framtiden.

– En form av utpressning, säger Thomas Martinsson som bedömer att det kommer att ta sex till åtta år innan alla beslut är tagna.

– Under tiden kan ju inte lokaler stå tomma, det är ett väldigt dåligt lokalutnyttjande, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet