Barägarna Nowzad ”Nonno” Hashim och Michael Arnaboldi berättar vad alkoholstoppet klockan 22 innebär för dem. Foto: SVT

Krogarna i Karlstad förbereder sig på mörka tider

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 22 på fredagskvällen träder det nya alkoholstoppet i kraft på samtliga Sveriges krogar. Efter klockan 22 får inte längre någon alkohol serveras på utskänkningsställena.

I Karlstad fruktar nu krögarna det värsta.

Regeringens beslut om att stoppa alkoholservering på landets restauranger, pubar och barer efter klockan 22 på kvällen träder nu i kraft. Förbudet kommer att gälla fram till och med 28 februari och gör läget än tuffare för en hårt drabbad bransch.

I Karlstad är det många inom krogbranschen som känner sig oroliga inför de kommande månaderna när dörrarna kommer att slås igen redan klockan 22.30.

”Katastrofalt”

– Det kommer att drabba oss hårt. Försäljningsmässigt kommer det att vara katastrofalt, enligt våra beräkningar kommer vi att tappa 80-90 procent av omsättningen. Det återstår att se om besökarna ändrar vanor och vill komma tidigare i stället, men vi ser ingen ljusning på det här förrän i februari, säger Louise Tigerholm, vd för Tigerholm group som bland annat driver sportbaren O'learys i Karlstad.

Och hon är inte ensam om sin uppfattning.

– Det hade varit bättre om de hade stängt oss, säger Michael Arnaboldi, ägare av Lion bar.

I klippet ovan berättar Michael Arnaboldi och Nowzad ”Nonno” Hashim, som driver Bull bar, om vilka effekter den nya förordningen får för dem och hur året med corona har varit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.