Foto: TT

Kronoparken får pengar till trädgård för alla

Publicerad

Kultur- och fritidsnämnden i Karlstad beslutade under onsdagen att sätta av 113 000 kronor till föreningen Allas trädgård på Kronoparken. Det innebär att Kronoparksborna nu är ett steg närmare en ny kulturell mötesplats.

SVT Nyheter Värmland har tidigare berättat om planerna på att skapa en ny kulturell mötesplats på Kronoparken, Allas trädgård. Initiativtagarna bakom projektet höll för snart ett år sedan en workshop i bostadsområdet där boende fick vara med och forma förslag till verksamhet. Det som kom ut ur workshopen var bland annat ett önskemål om en gemensam trädgård för odling men också en bakugn för gemensamma brödbak.

– Om man ska kunna göra kultur som känns angeläget så tänker just den här satsningen att det måste komma från platsen själv. De ska inte bli ett sådant här projekt som kommer uppifrån, där man säger att ”Ni behöver det här”. Det ska vara grundat i de boende och verksamma på området, sade en av initiativtagarna, Helene Karlsson, då.

Nu har Karlstads kommun alltså bestämt sig för att vara med och delfinansiera satsningen med totalt 113 000 kronor under 2019 och 2020. Redan tidigare har Boverket beviljat stöd med 550 000 kronor. Totalt beräknas satsningen kosta 1 010 000 kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer