Foto: Thomas Aronsson

Krossade fönster i polishuset

Uppdaterad
Publicerad

Sex personer greps i natt efter att ha kastat sten mot polishuset i Filipstad. En av de gripna misstänks också ha hotat vittnen.

– Det finns ingen hotbild mot polisen, utan det här kom som en klar överraskning, säger Ulf Sjöö, operativ samordnare polisen i Filipstad.

Det var vid halv ett-tiden, natt till fredag, som ett gäng ynglingar drog fram och kastade sten i centrala Filipstad. Bland annat slog de ut sex rutor i polishuset. Det krossades även flera rutor, både på en utbildningslokal intill polisstationen och på en securitasbil.

– Men vi vet ännu inte om det finns ett samband, säger Ulf Sjöö.

Vittnen pekade ut

Flera människor blev vittnen till skadegörelsen och kunde peka ut de misstänkta gärningsmännen som sedan greps av polisen under natten.

Alla sex männen är i 20-årsåldern. Männen förhördes och har släppts på morgonen, ytterligare en person är misstänkt men greps aldrig. Det handlar alltså sammanlagt om sju misstänkta.

Kom det fram något under förhören som visar varför de gjorde det?

– Jag kan inte svara på det, vi går inte in på vad som har sagts i förhören,  säger Ulf Sjöö.

Vad händer nu?

– Glasrutorna ska lagas, vi väntar på glasmästare just nu.

En av de gripna misstänks också för grovt olaga hot efter att ha hotat ett vittne till händelserna.

Extra förstärkning i helgen

Polisområdetschef Lars Serenander berättar att polisen kommer att sätta in extra förstärkning i området inför den kommande helgen.

– Det är dels egen personal från Kristinehamn men också från Torsby och Karlstad som kommer och hjälper oss här över helgen och även längre fram, så att inte folk ska känna någon oro, utan att vi har lite extra synlighet och rondering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.