Foto: SVT

Kulturskapare får dela på 250 000 kronor

Publicerad

Dramatikern Christofer Bocker från Sunne är en av fyra kulturskapare som får arbetsstipendie av Region Värmland.

Region Värmland delar ut totalt 250 000 kronor för nyskapande kultur. I år får Agnes Nilsson och Rickard Jakobsson från Arvika vardera 45 000 kronor för ett projekt med syfte att utforska vedbränning av keramik och sammanställa en utställning.

Sunnedramatikern Christofer Bocker tilldelas 90 000 kronor till Letters to Lovers – ett generationsöverskridande teater-/filmprojekt. Den fjärde stipendiaten är Peter Johansson, Malmö/Sunne, som får 70 000 kronor till skapandet av ett platsspecifikt konstverk.

Region Värmland delar mellan åren 2016 och 2018 ut totalt 250 000 kronor årligen för arbetsstipendier. Syftet är att möjliggöra nytänkande initiativ och satsningar, det experimentella och annorlunda, och till projekt som kan bidra till den enskilde mottagarens konstnärliga utveckling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.