Det var i juli 2018 som en 20-årig man mördades i Hagfors. En kvinna och en man misstänktes för dådet. Foto: SVT

Kvinna åter häktad för Hagforsmord

Publicerad

Hovrätten har beslutat att den kvinna som friades för mordet på en man i Hagfors i somras ska häktas. Hon är på sannolika skäl misstänkt för mord.

Den 24-åriga kvinnan stod åtalad misstänkt för mord på sin expojkvän, en man 21-årig man, men friades från mordmisstanken i tingsrätten. Där dömdes hon i stället till tre års fängelse för vållande till annans död.

Dödande knivhugg i halsen

Det var natten till den 20 juli 2018 som en 21-årig man hittades död i ett bostadsområde i Hagfors. Han hade misshandlats med ett basebollträ och fått ett dödande knivhugg i halsen. 21-åringens före detta flickvän och en 48-årig man blev snabbt misstänkta för mord.

”Svartsjuk och kontrollerande”

Åklagare Rebecca Hällgren beskrev den 24-åriga kvinnan som svartsjuk och kontrollerande och tiden innan han dödades ska hon ha bevakat honom och hans nya flickvän. Förutom mordanklagelsen var den 24-åriga kvinnan även åtalad för att ha dödshotat och misshandlat 21-åringens nya flickvän och förstört hennes mobil. Tingsrätten friade henne från mordanklagelsen men dömde henne till tre års fängelse för grovt vållande till annans död.

Häktas på sannolika skäl

Åklagaren överklagade domen och ville att hovrätten skulle döma henne för mord. Vid huvudförhandlingen i hovrätten yrkade åklagaren på att hon skulle dömas för mord på expojkvännen. Att hon idag häktas på sannolika skäl misstänkt för mord tyder enligt NWT på att det kommer ske. Kvinnan är häktad fram till dess att dom meddelas eller annat beslutas.

Dom meddelas den 31 maj.

Se klippet ovan från den 20 juli om SVT rapportering om det misstänkta mordet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer