Kvinna attackerad med stickvapen i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 25-årsåldern blev i natt attackerad med någon form av stickvapen på Kronoparken i Karlstad uppger polisen.

Klockan 02:02 fick polisen in ett samtal om att en kvinna attackerats i Kronoparkens centrum.

– Hon har blivit attackerad med någon form av stickvapen och fördes till sjukhus men hon har inte livshotande skador, säger Stefan Dangardt, presskommunikatör hos Polisregion Bergslagen.

Söker vittnen

Attacken ska ha skett utomhus och kvinnan uppges vara i 25-årsåldern, enligt polisen. Hon ska ha hörts om händelsen men det är oklart vem eller vilka som attackerade henne.

– Två misstänkta gärningsmän ska ha setts lämna platsen men vi har inget signalement på dem, säger Dangardt.

”Chockad och uppriven”

Händelsen är rubricerad som grov misshandel. Polisen söker vittnen och andra som kan tänkas ha information om saken men under onsdagseftermiddagen hade man ännu inte fått in några tips. Inte heller kvinnan kunnat lämnat uppgifter som kan leda utredningen farmåt.

– Nej, hon har inte kunnat beskriva några misstänkta, hon är chockad och uppriven efter händelsen och kvar på sjukhuset. Vi kommer höra henne igen, säger Peo Forsman, förundersökningenledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.