Den kvinnan som misstänks ha skrivit hotfulla meddelanden på flera byggnader i Karlstad häktades under torsdagen misstänkt för skadegörelse och olaga hot.

Kvinna häktad efter hotfullt klotter i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som misstänks för att klottrat hotfulla meddelanden på olika fastigheter i Karlstad häktades under torsdagen. Hon misstänks för olaga hot och skadegörelse, inte hets mot folkgrupp.

– En omfattande skadegörelse, mer omfattande än vi tidigare trott, säger åklagare Ninni Ingfeldt.

Under häktningsförhandlingen erkände kvinnan samtliga brottsmisstankar förutom olaga hot och skadegörelse vid Tingvallahallarna.

Motivet till klottret på fasaden till Löfbergs Arena var enligt kvinnan själv att hon tyckte ”lagets fans betett sig illa mot henne” och att hon står för de texterna.

Enligt tingsrätten ska de misstänkta fallen av hets folkgrupp anses som ringa och ska därför inte vara häktningsgrundande.

Flera byggnader i Karlstad

Första fallet av klotter upptäcktes natten till i måndags på Karlstad Innebandyarena. På tisdagen anmäldes klotter vid Löfbergs arena, Sundsta-Älvkullegymnasiet, Kronoparksskolan och gångtunneln mellan Brigadmuseet och polishuset.

Åtal ska vara väckt senast 7 oktober.

Det är ännu oklart om det hotfulla klottret vid Rudsskolan som upptäcktes under onsdagen har något samband med de andra fallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.