Kvinnodagen uppmärksammas i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

På flera håll i Värmland hålls idag aktiviteter kring den internationella kvinnodagen. Här kommer tips och länkar till en del av dem.

I Karlstad uppmärksammas dagen genom Festival för Systerskap på Arenan i Bibliotekshuset, på Värmlands Museum blir det konsert bland utställningarna och för tredje året i rad kommer Interflora att smycka flera kvinnliga statyer i staden med blommor ”för att ge kvinnan lyskraft i det offentliga rummet”. Karlstad Fotboll spelar också sin första match med sitt nybildade damlag just den här dagen.

Arvika anordnar en rad aktiviteter och musik på Ritz. I Sunne bjuds alla in till en guidad tur i skogen runt Kalvhöjden i Gräsmark – kvinnor deltar gratis denna dag. Årjängs kommun firar med afternoon tea på biblioteket.

Biblioteken i Värmland ger boktips för böcker om och av kvinnor.

Lagom till kvinnodagen skriver också Almi Värmland om att andelen kvinnor i länets företagsstyrelser bara uppgår till 19 procent och att utvecklingen i princip har stått stilla de senaste åren – läs mer om styrelsekartläggningen här.

Den internationella kvinnodagen uppmärksammas över stora delar av världen - i klippet kan du höra om hur dagen kom till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Internationella kvinnodagen

Mer i ämnet