Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I videon berättar församlingspedagogen Charlotte Moberg om hur arbetet med att skapa en filt knyter samman människor trots att arbetet rent fysiskt inte utförs tillsammans. Foto: SVT

Kyrkan stickar för gemenskap

Uppdaterad
Publicerad

En filt för gemenskap som ska skänka såväl kroppslig som själslig värme växer just nu fram i Västerstrandskyrkan i Karlstad. Och alla som vill får vara med och sticka eller virka sitt egna bidrag och bli en del i gemenskapen kring gemenskapsfilten.

Minst 150 stickade eller virkade rutor i storleken tolv gånger tolv centimeter är vad som behövs för att Västerstrandskyrkan gemenskapsfilt ska bli hel. Under torsdagen hade församlingen fått in 65 rutor från såväl församlingsmedlemmar som andra.

– Vi har fått bidrag ända från Stockholm, berättar Västerstrands församlings fritidspedagog Pernilla Skyvulstad.

Extrarutor skickas till barn som fryser

Men församlingen hoppas få långt fler rutor än de 150 som krävs för det färgglada lapptäcke som sedan ska lottas ut bland de som bidragit till gemenskapsfilten.

– De rutor som blir över ska vi göra barnfiltar av som skickas till barn som fryser runt om i världen, säger församlingspedagogen Charlotte Moberg.

I videon ovan berättar Charlotte Moberg om hur arbetet med att skapa en filt knyter samman människor trots att arbetet rent fysiskt inte utförs tillsammans.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer