Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör om vattenläckan som skapar omfattande problem för den psykiatriska öppenvårdskliniken i Karlstad. Foto: Karin Mannberg/SVT

Vattenläcka på mottagningen för bipolära och psykossjuka i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Öppenvårdspsykiatrin på Bryggaregatan i Karlstad har drabbats av en vattenläcka. Våningsplanet högst upp i huset, där man tar emot patienter med psykoser och bipolär sjukdom, är avstängd och patientbesöken har fått planeras om.

– Vi måste flytta verksamheten så det inte drabbar patienter och personal. Det är inte hållbart att jobba där nu, det stod någon hink för att fånga upp vatten, säger verksamhetsstrategen Annika Noleryd.

Läckan har tvingat mottagningarna att ställa om till andra arbetssätt med digitala besök och hembesök.

– Det är ett ganska omfattande problem eftersom vi måste ställa om verksamheten så hastigt, säger Annika Noleryd, verksamhetsstrateg inom den psykiatriska öppenvården i Region Värmland.

När problemet kan vara åtgärdat är oklart.

Vad händer om det drar ut på tiden?

– Då kommer det troligtvis att påverka patienterna så att vi inte kommer att kunna ta emot i samma omfattning, säger Annika Noleryd.

I videon berättar Annika Noleryd om hur läckan påverkar verksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.