Det var familjen som bor på gården som själva slog larm. Foto: Säffle Räddningstjänst

Ladugård övertänd – djur brann inne

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan tre natten till söndag totalförstördes en ladugård utanför Värmlandsbro i en kraftig brand. Två hästar, kaniner och höns brann inne.

– Taket rasade in precis när vi kom, säger Mats Ahlstrand, vakthavande räddningsledare vid Säffle räddningtjänst.

Det var familjen som bor på gården som själva slog larm.

– Frun vaknade av att hon tycker det var ljust, sen såg hon att hela ladugården stod i lågor, säger Mats Ahlstrand.

Spridningsrisk till bostaden

När räddningstjänsten kom till gården vad hela ladugårdsbyggnaden övertänd och två fönsterrutor på boningshuset intill, hade spruckit på grund av värmen.

– Branden spred sig aldrig till huset så familjen kan bo kvar. Men i ladugårdsbyggnaden fanns inget vi kunde rädda, säger Mats Ahlstrand.

Familjens djur brann inne

Ingen person kom till skada i branden men två hästar, höns och flera kaniner brann inne. En kanin lyckades räddningstjänsten fånga in och rädda.

Räddningsmanskap från Säffle, Åmål och Svanskog deltod i släckningsarbetet. Vid 10.30-tiden hade de avslutat insatserna på plats. Posomgruppen kopplades in. Vad som orsakade branden är ännu oklart.

– Vi har ingen aning alls, säger Mats Ahlstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.